Δωρεάν οι μάσκες στα σχολεία – Ν.Κεραμέως: Στα διαλείμματα δεν θα φοριούνται

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική, μόνο στους εσωτερικούς χώρους, ενώ στους εξωτερικούς θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στα διαλείμματα, όπως και την ώρα της Γυμναστικής, δεν θα χρειάζεται», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού με το άνοιγμα των σχολείων. «Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι έπεται ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 15,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους. Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν  9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας.

Από την αρχή αυτής της κρίσης ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών, ξεκαθαρίζει παράλληλα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

‘Οπως έχει ήδη δηλώσει η υπουργός Παιδείας η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις τάξεις ακόμη και από Νηπιαγωγείο, σύμφωνα και με την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
«‘Ολα τα μέτρα είναι στη βάση των εκάστοτε επιδημιολογικών δεδομένων. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και όπως και στο παρελθόν αξιολογείται και επικαιροποιείται κάθε μέτρο», ανέφερε σήμερα η υπουργός.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους φορείς για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αναμένεται να κλειδώσουν τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Leave a Comment