Αλεξανδρούπολη – Π. Μιχαηλίδης: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση με όσους ποδηλατούν στα πεζοδρόμια»

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με όσους ποδηλατούν επάνω στα πεζοδρόμια, ενώ αποτελεί και σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πολιτών, αναφέρει σε κείμενό του ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Παύλος Μιχαηλίδης, καλώντας τη Δημοτική αρχή να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, στην αρχή ενημερωτικού χαρακτήρα και στη συνέχεια να ζητήσει να επιβληθεί ο νόμος, προτού η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Καθημερινά είναι πλέον τα παράπονα των πολιτών για την ανεξέλεγκτη κατάσταση η οποία επικρατεί στα πεζοδρόμια της Αλεξανδρούπολης. Πλήθος από ποδηλάτες κυκλοφορούν αμέριμνοι επάνω στα πεζοδρόμια (κυρίως της Λεωφόρου Δημοκρατίας), ενώ δίπλα υπάρχει πλατύς ποδηλατόδρομος, γεγονός που επιφέρει συχνά έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ πεζών και ποδηλάτων. Ίδια κατάσταση και στην παραλιακή οδό, την στιγμή μάλιστα που έχει κατασκευασθεί πρόσφατα ένας σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατοδρόμος.

Από πλευράς του νέου ΚΟΚ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα για το ποδήλατο, δίνοντας στους οδηγούς υπόσταση, δικαιώματα αλλά και σαφείς υποχρεώσεις. Το ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης και οι οδηγοί του πρέπει – εκτός από τα μέσα προστασίας του εαυτού τους, πχ κράνος – να πειθαρχούν και με τους κανόνες συμβίωσης τόσο με τους πεζούς, όσο και με τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Ειδικά το θέμα της κίνησης επάνω στα πεζοδρόμιο πέραν όλων των άλλων αποτελεί και σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πολιτών.

Σε μια πόλη όπου τα πρόστιμα πέφτουν ‘βροχή’, καλείται ο κ. Δήμαρχος να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, στην αρχή ενημερωτικού χαρακτήρα και στην συνέχεια να ζητήσει να επιβληθεί ο νόμος, πριν η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο.»

www.ert.gr

Source: ΕΡΤ

Leave a Comment