Πλημμύρισε η Λαμία με κίτρινες διαγραμμίσεις

Η Λαμία πλημμύρισε  κίτρινες  διαγραμμίσεις . Δεν έχεις πού να παρκάρεις ! Πρέπει να πληρώσεις σε ιδιωτικό πάρκινγκ αναγκαστικά. Κίτρινες διαγραμμίσεις έχουν δοθεί επι 24ώρου βάσης μπροστά από κάποιους φούρνους, κάποια κρεοπωλεία, κάποια μεζεδοπωλεία,  κάποια καταστήματα γενικού εμπορίου, κάποια καφέ, Super Market, σχολές οδηγών, ξενοδοχεία, φυσικοθεραπεία, ΜΜΕ, για δικηγόρους (στη Λεωνίδου) κ.λ.π . Επαναλαμβάνω τη λέξη ‘κάποια’ για να τονίσω το ανεξέλενκτο, δηλαδή όποιος έχει μέσον παίρνει; Γιατί αν πχ υπάρχει ανάγκη για  μόνιμη θέση στάθμευσης μπροστά από τα κρεοπωλεία έπρεπε να έχουν όλα κίτρινες διαγραμμίσεις  και όχι κάποια από αυτά. Στην Ελευθερίου Βενιζέλου υπάρχουν σε 4 διαφορετικά μέρη 8 θέσεις πάρκινγκ που απαγορεύεται η στάθμευση 24 ώρες την ημέρα πλην αυτοκίνητα φορτωσης / εκφόρτωσης (Φ/Ε) εμπορευμάτων. Στην   Ελευθερίου Βενιζέλου έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα και σπάνια  γίνεται Φ/Ε εμπορευμάτων. Στην Δροσοπούλου παραμένουν κίτρινες διαγραμμίσεις μπροστά από Mini Market που έκλεισε. Στο τελείωμα της Σατωβριάνδου και στη Πλατεία Πάρκου  υπάρχουν Κίτρινες διαγραμμίσεις για 4 θέσεις πάρκινγκ ΜΜΕ! Στις περισσότερες θέσεις στάθμευσης για Φ/Ε εμπορευμάτων συνήθως παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους οι προσκείμενοι καταστηματάρχες και  εργαζόμενοι  σε αυτά.

Οι θέσεις στάθμευσης είναι περιορισμένος κοινωνικός πόρος (και ειδικά στο κέντρο) και έπρεπε να δίνεται με φειδώ και πρωτίστως με κανόνες. Στο κέντρο υπάρχουν πολλά καταστήματα και υπηρεσίες που πρέπει να επισκεφτούν οι πολίτες. 

1]Γιατί να απαγορεύεται η στάθμευση 24 ώρες την ημέρα και όχι μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων ή των υπηρεσιών π.χ Δικαστικό Μέγαρο; Ειδικά για θέσεις Φ/Ε εμπορευμάτων θα έπρεπε να είναι ΜΟΝΟ ώρες  καταστημάτων και για ορισμένες ώρες π.χ 8-10 ή 12-2.

Γιατί το Σάββατο που γίνεται η λαϊκή και πρέπει ο κόσμος να ψωνίσει να μην μπορεί να παρκάρει μπροστά από τα Δικαστήρια στην Καποδιστρίου; 

Γιατί Σάββατο βράδυ και Κυριακή να υπάρχει αποκλειστική χρήση για Φ/Ε όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά; 

2]Με ποια λογική δίνεται η άδεια αποκλειστικής χρήσης π.χ σε φυσικοθεραπεία και όχι σε Ιατρεία ή φαρμακεία; Αυτός που πάει για φυσικοθεραπεία πρώτα έχει πάει σε ορθοπεδικό και μετά σε φαρμακείο. Και στις δύο περιπτώσεις ο ίδιος άνθρωπος έχει πρόβλημα.

3]Γιατί να υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση μπροστά σε φούρνο ή καφέ και όχι σε κουρεία  ή καταστήματα πώλησης οπτικών, περιπτέρων κλπ;

 Γιατί πρέπει να έχουν αποκλειστικές  θέσεις οι δικηγόροι και οι δικαστικοί και όχι οι λογιστές, οι συμβολαιογράφοι και  δημόσιοι υπάλληλοι υπηρεσιών του κέντρου; 

Προφανώς αυτοί που δικαιούνται είναι τα ΑΜΕΑ και τα ΤΑΞΙ κανείς δεν το αμφισβητεί.

Κύριε Δήμαρχε πρέπει να δείτε το θέμα σε μηδενική βάση. Να το συζητήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μπουν κανόνες. Όταν αποφασίσετε ποιοί δικαιούνται να αριθμήσετε τις κίτρινες διαγραμμίσεις  (όπως έχει κάνει ό Δήμος Ιωαννίνων)  και να αναρτήσετε στην  ιστοσελίδα του Δήμου ποιά θέση αντιστοιχεί σε ποιόν και για ποιό λόγο δόθηκε. Κύριε Δήμαρχε η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο  πρέπει να κάνετε άμεσα κάτι. 

Επιστολή αναγνώστη στο inlamia.gr

Η απαγορευτική πινακίδα γράφει: ΠΛΗΝ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ

 

 

Leave a Comment