ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες.

Η ανάληψη των καθηκόντων ως προσωρινός Διευθυντής Δ.Ε. Νομού Φθιώτιδας αποτελεί για μένα σημαντική πρόκληση, μεγάλη τιμή και στιγμή. Είναι από τα ενεργά παρόντα που διαρκούν.

Η τοποθέτησή μου σε αυτή τη θέση αποτελεί ταυτόχρονα και προσωπική δέσμευση, έχοντας  πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνω,  να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην  επίλυση των όποιων προβλημάτων και κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Προσπάθεια βασισμένη στους νόμους, τη λογική και την ευελιξία.

Προσπάθεια με εμφανή σεβασμό και ενσυναίσθηση σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Προσπάθεια απηλλαγμένη από ανεξέλεγκτες συναισθηματικές συμπεριφορές, καθότι στην ευθύνη το συναίσθημα αποκτά μορφή που τελικά μετατρέπεται σε προσφορά.

Θεωρώ μονόδρομο τη συμβολή μου στην ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, ευελπιστώντας ότι η συμπόρευσή μου,  η διεπιστημονική και διοικητική υποστήριξη θα είναι ουσιαστική, έτσι ώστε ο συντονισμός των επιμέρους παρεμβάσεων να τελεσφορήσει.

Θα επιθυμούσα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τις άοκνες προσπάθειες, το θερμό ζήλο και την υποδειγματική ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, καταθέτοντας την ψυχή τους σε πρωτοβουλίες μάθησης και αγωγής, σε Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι μαθητές “μαθαίνουν” σε ένα σχολείο μαθητοκεντρικό, καινοτόμο, βιωματικό και σύγχρονο. Σε ένα σχολείο που προάγει τις δυνατότητες των μαθητών, ενισχύει τα κίνητρα μάθησης, καλλιεργεί την προσωπικότητα και αναπτύσσει  τη νοητική, συναισθηματική και κοινωνική φυσιογνωμία των μαθητών, βελτιώνοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τις διαπροσωπικές σχέσεις, υλοποιώντας τους στόχους της παιδείας μας.

Ένα “τέτοιο” σχολείο βασίζεται στην ελπίδα και στο όραμα ενός κόσμου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζει την αμοιβαία κατανόηση, προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συνύπαρξη, την παρουσία των μαθητριών και μαθητών στα κοινωνικά  και πολιτιστικά δρώμενα, ώστε να μπορούν “να υπάρξουν” και να ζήσουν δημιουργικά στο παρόν και στο μέλλον.

Προσωπικά, θα εργαστώ με ευσυνειδησία για τις ανθρώπινες και σχολικές ανάγκες, αλλά και με επιμονή για την τήρηση των κανόνων δικαίου και των ηθικών αξιών.

Στην προσπάθεια αυτή ζητώ τη συνεργασία και την στήριξη όλων σας για την διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατ΄επέκταση το καλό των μαθητών μας, το καλό των παιδιών μας. Πίστη μου είναι, ότι “η παιδεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για ένα καλύτερο κόσμο”.

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά με μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ιδιαιτερότητα αυτή έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19. Τηρώντας ευλαβικά και με ακρίβεια όλες τις οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα διανύσουμε μια υγειονομικά ασφαλή σχολική χρονιά, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη και ομαλή μαθησιακή και παιδαγωγική διαδικασία.

Εύχομαι ολόψυχα Καλή σχολική χρονιά με υγεία προσωπική και οικογενειακή σε όλες και όλους σας!

 

Με βαθύτατη εκτίμηση

Δρ. Κωνσταντίνος Ε. Αργυρόπουλος

Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Φθιώτιδας

Κοινοποίηση

Leave a Comment