Συναντήσεις Δημάρχου Λαμιέων με Διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος, τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και τον τέως Υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο

Τα θέματα της άμεσης πρόληψης και αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και ο σχεδιασμός για την πυρασφάλεια και πυροπροστασία κατά την καλοκαιρινή περίοδο απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Σίμο Αποστόλου και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας Πύραρχο Λουκά Μούτσελο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και πρώην Υπαρχηγού εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Αχιλλέα Τζουβάρα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας έγινε η πρώτη απεικόνιση του επιχειρησιακού πλάνου και της ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που θα προκύψουν σε μια ιδιαίτερη περίοδο κλιματικής κρίσης. Επισημάνθηκε η άψογη συνεργασία των δυο πλευρών σε όλα τα μέτωπα και η πλήρης διαθεσιμότητα του Δήμου Λαμιέων προς τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό σε κάθε συμβάν, με κυρίαρχο στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου είχε διαδοχική συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Και οι δυο πλευρές υπογράμμισαν τα διαχρονικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο ενώ η συζήτηση αφορούσε και την κατάσταση που παρατηρείται στο στεγασμένο εμπόριο ενώ κατατέθηκε ένα συγκροτημένο σχέδιο ενίσχυσης της τοπικής αγοράς με κοινές δράσεις και όχι μόνο που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση, «ζωντανεύοντας» τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά. Τέλος έγινε αναφορά σε μελλοντικό χρόνο για την εξωστρέφεια των εμπόρων σε γειτονικούς νομούς και την προσέλκυση ενός νέου αγοραστικού κοινού για την περιοχή.

Επίσης σε κλίμα εγκαρδιότητας ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου υποδέχθηκε τον τέως Υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο με τη συνάντηση των δυο πλευρών να εστιάζεται στα θέματα της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που δεν άφησαν όπως επισημάνθηκε ανεπηρέαστη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο τέως Υφυπουργός κατέθεσε την πρόθεση του να συμβάλλει με τις επιστημονικές και πολιτικές του γνώσεις, στη διαμόρφωση των συνθηκών που θα θέσουν τις βάσεις για ένα ρεαλιστικό πλάνο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής προς όφελος των πολιτών, με το Δήμαρχο Λαμιέων να υπερτονίζει την προσπάθεια αυτή με τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να δώσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα δομικής ανασυγκρότησης της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Φωτογραφίες (πατήστε πάνω για να μεγαλώσουν)

Κοινοποίηση

Leave a Comment